Remote werken met een jong gezin vanuit Tanzania – Derek van Bakel

“Op dit moment bel ik vanuit de caravan, die staat in Noord Spanje tussen Bilbao en San Sebastian, in een heel mooi natuurgebied.”

We interviewen Derek van Bakel over zijn remote leven en remote werken met een jong gezin vanuit Tanzania. Het volledige interview is via onze podcast te beluisteren.

Ik ben hier met mijn vrouw en 2 dochters van 3,5 en 1,5 jaar. We zijn pas twee weken onderweg in deze reis. Iets minder dan een jaar geleden zijn we naar Tanzania vertrokken. Eigenlijk was het de insteek om te onderzoeken of we daar iets in de hospitality konden gaan doen.

Dat onderzoek hebben we daar gestart. Om heel eerlijk te zijn, mijn remote werk was eigenlijk een manier om de rekeningen te betalen. Met een interim opdracht op zak ging ik naar Tanzania. Ik kon voor mijn opdrachtgever op afstand werken. Tanzania had als voordeel dat er maar twee uur tijdverschil is.

We kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat we niet iets in de hospitality wilden en dat we ook niet in Tanzania wilden wonen. Wel was het een eye-opener dat ik overal remote kon werken. Ik heb ook wel heel veel uitdagingen gehad in Afrika. Ook met het werken in Afrika, wat gepaard ging met hitte en onzekere kwaliteit van wifi en stroomuitval. We hebben het allemaal meegemaakt.

Ik ga niet een soort sprookje vertellen. We hebben twee kinderen van 1,5 en 3,5 jaar. Daar komen uitdagingen bij die iedere ouder heeft met kinderen van die leeftijd. Maar wij hebben die op reis. We merken bij de jongste dat ze bij een nieuwe plek moet schakelen. Ik heb net weer een slechte nacht achter de rug, maar dat gaat in Nederland net zo.

Bij mijn dochter van 3,5 jaar gaat het erom dat we haar meenemen in het verhaal. Toen we in Tanzania woonden was dat ons huis en videobelden we met onze vrienden en familie. Nu is ons huis de caravan. Ze snapt het wel heel goed. Ik vind het juist heel leuk, alle uitdagingen daar gelaten, dat kinderen heel flexibel zijn. Met name onze oudste dochter, die was bijvoorbeeld bezig met de papaya’s die in de boom hingen in Tanzania en Zanzibar.

Het volledige interview is hier te luisteren, in de podcast van Remote Business Club.

Voel je je geïnspireerd door dit interview “Remote werken met een jong gezin vanuit Tanzania” en ben je zelf op zoek naar een remote baan of opdracht?

Klik dan hier om een oproep te plaatsen.

Nieuwsgierig naar dit collegiale netwerk van inspirerende ondernemers?
Kijk dan op onze home pagina voor meer informatie.

Ciao! 

Deel dit bericht