Reizen en remote werken, het kan wél! – Jelle Alberts

Mijn remote leven is echt, echt remote. Ik reis en werk overal ter wereld en verdien zo mijn geld.

Liever als podcast beluisteren? Klik dan hier.

Ik ben op reis, samen met mijn vriendin. We zijn het remote leven twee jaar geleden gestart, toen nog in Europa. Zeven maanden geleden zijn we naar Mexico gevlogen en sindsdien hebben we een hele trip gemaakt.

Hoeveel kilometers we hebben afgelegd kan ik opzoeken in Polarsteps, maar dat loopt in de tienduizenden. Het is best wel bizar als ik erover nadenk wat ik allemaal heb gezien en meegemaakt dit jaar. Om een voorbeeld te noemen; een roadtrip in West Amerika. Dat zien best wel veel mensen als once in a lifetime. Bij ons komen deze dingen tussendoor alsof we een weekend weg zijn in Nederland.

Drie jaar geleden hadden we het heel veel over reizen. We wilden graag voor langere tijd op reis. Op een gegeven moment besloten we het gewoon te doen, voor langere tijd op reis te gaan. Ook bedachten we ons toen; misschien willen we dit wel langer doen dan gewoon een lange reis. Binnen een week sloegen we om naar het remote, digital nomad leven idee. Wat als we blijven werken en kunnen blijven reizen, dan zijn we echt nomaden.

Dat ging heel snel. Twee jaar geleden zijn we met de auto in Europa gestart. Spanje en zes maanden Portugal. Toen een paar maanden terug in Nederland. Vervolgens hebben we een roadtrip door de Balkan gedaan. Dit kan ik echt iedereen aanraden, je hoeft niet ver weg om een gigantisch mooie wereld te kunnen zien. Het voordeel van Europa is dat je geen grote afstanden hoeft af te leggen. Soms ben je na een paar uurtjes rijden al in een hele andere omgeving.

We zijn dit jaar gestart in Lapland waar we het Noorderlicht hebben gezien, een sneeuwscooter tocht hebben gedaan, ijsvissen. Daarna nog even een paar dagen snowboarden en toen naar Mexico gevlogen. Daar zijn we twee maanden gebleven. Daarna zijn we naar Zuid Amerika gegaan; Ecuador, Galapagos eilanden, Peru, Bolivia. Vervolgens naar Amerika, via Miami door naar Las Vegas, Hawai en vanaf daar zijn we naar Singapore, Maleisie gevlogen en nu zijn we in Indonesië.

Het begint allemaal met je eigen hart.

Het volledige interview is hier te luisteren, in de podcast van Remote Business Club.

Voel je je geïnspireerd door dit interview “Reizen en remote werken, het kan wél” en ben je zelf op zoek naar een remote baan of opdracht?

Klik dan hier om een oproep te plaatsen.

Nieuwsgierig naar dit collegiale netwerk van inspirerende ondernemers?
Kijk dan op onze home pagina voor meer informatie.

Ciao! 

Deel dit bericht