Interview met Remote Recruiter Pascal Petri

Even voorstellen

Mijn naam is Pascal Petri en ik werk als (interim) recruiter.

Ik haal veel energie uit mijn werk. Recruitment heeft mijn hart gestolen en is een vakgebied waarin ik blijf ontwikkelen. De markt is altijd in beweging en zo ook ons vak. Wat vandaag kan werken kan morgen over zijn. En wat voor de ene vacature werkt kan voor de ander niets opleveren. Werkgevers en kandidaten aan elkaar verbinden word ik heel erg blij van. Een inspecteur inspecteert zichzelf over het algemeen vrij slecht. Het verwoorden en vermarkten wat een werkgever (of vacature) te bieden heeft zie ik als een kunst. En dan het aantrekken en/of vinden van een kandidaat die daar specifiek op ‘aan’ gaat, is de afsluiter waar ik als recruiter voldoening uit haal.

Verder ben ik altijd op zoek naar manieren hoe zaken beter kunnen. Dat kan mijn eigen werkwijze zijn, dat kan gaan om een bedrijfsproces of selectievaardigheden van mijn vacaturehouders. Een uitdaging voor mij is om geen energie te verliezen als er niet effectief gewerkt wordt, ik houd niet van onnodige zaken of omwegen.

Drijfveren

In 2015 ben ik begonnen als ondernemer om er erg rijk van te worden en aanzien te verwerven. 7 jaar, veel ervaring, succes, mislukkingen en desillusies verder heb ik daarin ontdekt dat geld helemaal geen drijfveer voor mij is – en aanzien, ik vind dit soort dingen al spannend genoeg. Laat mij maar lekker op de achtergrond mijn ding doen. 😊

Waar het mij uiteindelijk om gaat is vrijheid; keuze in wat ik doe, met wie, waar en wanneer ik wil. Deze vlieger gaat natuurlijk nooit helemaal 100% op, want je hebt altijd te maken met andere mensen en zaken waar je rekening mee moet houden. Echter heb ik binnen bepaalde kaders de vrijheid die ik voor ogen had.

Werklocatie

Soms werk ik van 9-5, maar meestal niet. In de regel werk ik meestal meer dan 40u per week. Maar waar het kan zijn dat ik vrijdagmiddag om 13.00 de laptop dichtklap, klap ik hem de volgende ochtend om 6.30 uur ook zo weer open. Dat is een manier die erg goed voor mij werkt. Laatst had mijn zoon op school iets gekookt en dan kan ik komen kijken en proeven. Dit hoef ik met niemand te overleggen, het moet alleen in mijn planning passen.

Het werkt voor mij erg goed om even een belletje te doen tijdens het lopen, dan wandel ik bijvoorbeeld in het bos vlakbij mijn huis. Of ik ga in de tuin in de zon werken. Het kan ook zijn dat ik na een piekmoment moet opladen, dan werk ik een paar dagen niet (als recruiter) en trek ik mezelf even terug. Dit stelt mij in staat om goed resultaat te leveren.

Netwerken

Ik heb mij afgelopen januari aangesloten bij Remote Business Club, omdat ik me wilde binden met gelijkgestemden en collega’s. En dat is gelukt, wat is dit een fijne club zeg. Meer dan 30 vakidioten bij elkaar die van elkaar leren, elkaar stimuleren, helpen, spiegel voorhouden en samen optrekken. Ik vind de wekelijkse meetups erg leuk. Soms om successen of uitdagingen te zenden en soms om ervaringen van anderen te ontvangen. Gisteren heb ik voor het eerst meegedaan aan de maandelijkse Mastermind sessies waarin we meer de diepte ingingen met een klein clubje.

Om blijvend te ontwikkelen probeer ik goed in de gaten te houden wat speelt in de markt. Ook probeer elke situatie in te gaan met de openheid van een kind (niet de naïviteit😉).  Ik luister goed naar de mensen die ik spreek, ik lees boeken, interviews en artikelen en volg ik online webinars en meetings.

Vragen of samenwerken met Pascal?

Pascal Petri
JOBIN

Nieuwsgierig naar dit collegiale netwerk van ondernemende recruiters?
Neem dan contact op met Renée Schieving via contact@remoterecruiters.nl

Deel dit bericht