Interview met Remote Recruiter Kim Werensteijn

Deze week een interview met een Remote Professional van het label Remote Recruiters: Kim Werensteijn over remote werken. Veel plezier!

Neem de regie: remote werken is nog maar het begin

Remote werken is sinds 2020 niet meer weg te denken uit ons werkleven. Het is dubbel en dwars bewezen dat we maar wát flexibel zijn met zijn allen. Maar flexibel zijn gaat verder dan niet gebonden zijn aan één vaste werkplek. Werk en leef jij al zoals jij graag zou willen?

Een tijdje geleden plaatste Kim Werensteijn op LinkedIn over haar ervaringen met remote werken. Tot haar verbazing werd haar bericht bijna zestigduizend keren bekeken. Kennelijk is remote werken populairder dan ooit. En terecht; inmiddels ziet iedereen in dat 7 dagen per week op kantoor zitten verre van wenselijk en niet noodzakelijk is.

Wat is er nou zo fijn aan remote werken?

Natuurlijk is remote werken niet voor iedereen weggelegd. Sommigen vinden het wel prettig om elke werkdag met collega’s te zijn. Toch is remote werken populair en dat komt hierdoor:

Zelf je dag indelen

Zelden heb ik iemand horen zeggen dat ze productief zijn van 9.00 tot 17.00 uur. Laat staan wanneer je agenda deels door anderen wordt ingedeeld: je holt van meeting naar meeting en in de uren tussendoor moet je maar net de motivatie vinden om te werken. Als je remote werkt, bepaal je zelf wat je doet en wanneer. En dat brengt mij bij het volgende punt…

Output gericht werken

Focussen op wat je doet, niet op hoe lang je al bezig bent. In een kantoor ben je de helft van de tijd op de klok aan het kijken en wacht je tot het 17.00 uur is. Iedereen begrijpt: dit is niet productief. Thuis, in een coworking space of zelfs in het buitenland kijkt niemand je op je vingers. Niemand weet hoe lang jij werkt op een dag en dat maakt ook niks uit. Het gaat om het resultaat.

Fysieke vrijheid = mentale vrijheid

We kennen allemaal wel het wandelingetje door kantoor omdat je je niet meer kunt concentreren. Niet zo gek, want je brein wordt niet bepaald geprikkeld als je 8 uur lang in dezelfde ruimte zit. Ook is het allang bewezen dat een wandeling (buiten) ervoor zorgt dat je brein andere verbanden gaat leggen én tot rust komt. Als je remote werkt, bepaal je ook zelf waar je werkt, hoe lang je werkt en hoe vaak je een blokje omgaat. Zo’n change of scenery mag wel wat vaker ingepland worden.

Nieuwe mensen ontmoeten

Je ontmoet gemakkelijk nieuwe mensen en vaak gelijkgestemden als je eens in een coworking space aan de slag gaat of dus zelfs naar het buitenland vertrekt. Hoe leuk! Dit zorgt er gelijk voor dat je het gemis van collega’s opvult.

Trek jij die vrijheid door in de rest van je werk?

Remote werken, of dat nu thuis is of in het buitenland, geeft je vrijheid. Maar als (recruitment) ondernemer laat jij je dagelijks leiden door het ‘NU’. En dat is het invullen van vacatures. Hierdoor ga je weer uren searchen op LinkedIN in de hoop dat er een kandidaat reageert. Maar door constant te werken in het ‘nu’ kijk je niet meer naar de rest van je vrijheid. Hoe zit het met de vrijheid in andere aspecten van je werk en je leven?

Ja, ondernemen is vaak rationele keuzes maken.

Maar ondernemen is zo veel meer dan dat. Je gut-feeling vertelt je meer dan je soms wilt toelaten. Ben je wel écht tevreden met hoe je nu als (recruitment)ondernemer werkt of heb je het gevoel dat er iets ontbreekt? Is je agenda steevast overvol, voelt het alsof je in rondjes draait en ren je nog steeds achter de feiten aan? Eigen baas zijn betekent dat je jouw bedrijf kunt bouwen op jouw voorwaarden. Durf dat te doen! Ik help je graag een handje tijdens een Gratis Groeicall.

Het is tijd om te werken om te kunnen leven in plaats van te leven voor je werk.

Ga werken áán je bedrijf in plaats van ín je bedrijf. Houd extra tijd over voor je hobby’s, gezin en andere leuke dingen! Nu nog bedenken waar je dat allemaal gaat doen. Spanje is zeker aan te raden, trust me 😉

Kim Werensteijn

 

Nieuwsgierig naar dit collegiale netwerk van ondernemende recruiters?
Neem dan contact op met Renée Schieving via contact@remoteprofessionals.nl

Deel dit bericht