Ik werk en leef met mijn gezin onder de Spaanse zon – Kim Werensteijn

Op een gegeven moment hadden we huisje boompje beestje, wij woonden toen vlak bij Amsterdam

We interviewen Kim Werensteijn over haar remote leven en werk onder de Spaanse zon. Het volledige interview is via onze podcast te beluisteren.

“Waar te beginnen! Voor mij zijn veel dingen vanzelfsprekend. Ik ben Kim en ik werk en leef met mijn gezin onder de Spaanse zon. Ik woon in Zuid Spanje met mijn man Peter en kindjes, twee zoontjes van 5 en 7. We wonen hier sinds januari 2020, nu zo’n 2,5 jaar.

We zijn in een bewogen jaar hier gekomen. Dat wisten we toen uiteraard nog niet.

Ik heb al eerder in het buitenland gewoond en gewerkt, al was dat steeds tijdelijk, een half jaar, 3 maanden, 4 maanden. Ook heb ik een tijdje op Bonaire gewoond waar ik het heel prettig vond dat ik steeds zonder jas naar buiten kon. Sindsdien wist ik dat ik ooit in een warm land wilde wonen.

Op een gegeven moment hadden we huisje boompje beestje, wij woonden toen vlak bij Amsterdam. We hadden twee kindjes en wilden graag een grotere tuin en wat groter gaan wonen. Dat was nog voordat de markt ontplofte met de huizenprijzen. Wij hoefden niet perse in de buurt van Amsterdam te wonen, dus keken ook naar het platteland.

Op een gegeven moment dachten we; gaan we nog meer hypotheek betalen om groter te wonen? Gaan we nog meer werken om onze hypotheek te betalen? Of gaan we meer van het leven genieten?

Zo geschiedde dat we op de terugweg waren van de tweede bezichtiging die tegenviel en we besloten te kijken naar opties in het buitenland. Er ging wel 1,5 jaar aan voorbij, gesprekken samen, ontdekken waar we wilden wonen.

We hebben een lijstje afgestreept; Amerika, Antillen, tijdverschil. Zo zijn we op Zuid Spanje uitgekomen.

In Drenthe zit je nog steeds in de regen. Dat is de reden dat wij hier niet voor hebben gekozen. Ook het stressvolle 9 tot 5 leven wat voor de meeste gezinnen met twee kinderen geldt, wilden we veranderen. Niet langer vroeg opstaan, haasten om kinderen op school te krijgen en dan nog door naar werk om ’s avonds het circus omgekeerd weer te doen.

Dit was uiteraard nog in de tijd dat we minstens 4 dagen op kantoor zaten.”

Het volledige interview is hier te luisteren, in de podcast van Remote Professionals. 

Voel je je geïnspireerd door dit interview “Ik werk en leef met mijn gezin onder de Spaanse zon” en ben je zelf op zoek naar een remote baan of opdracht?

Klik dan hier om een oproep te plaatsen.

Nieuwsgierig naar dit collegiale netwerk van inspirerende ondernemers?
Kijk dan op onze home pagina voor meer informatie.

Ciao! 

Deel dit bericht