Ik werk en leef het grootste gedeelte van het jaar op een zeilboot – Elvira Tibboel – Clemens.

“Een paar maanden per jaar zijn we in Nederland en de rest van het jaar leven we op onze zeilboot.”

We interviewen Elvira Tibboel – Clemens over haar remote leven en werk vanaf haar zeilboot. Het volledige interview is via onze podcast te beluisteren.

“Ik werk en leef het grootste gedeelte van het jaar op een zeilboot. Afgelopen jaar ben ik met het hele gezin; man, twee volwassen dochters en mijn teckel, de oceaan overgestoken.

Ondertussen werk ik. Dit doe ik best al een tijdje, parttime. Voorheen binnen Europa en nu ben ik even in Nederland. Een paar maanden per jaar zijn we in Nederland en de rest van de maanden zijn we op reis over deze mooie wereld op de zeilboot.

Ik ben dol op reizen, anderen plekken bezoeken en nieuwe dingen doen.

Op mijn elfde ging ik al op kinderkamp naar Costa Rica met allemaal kinderen uit verschillende landen. Dit vond ik fantastisch en achteraf denk ik dat daar het remote zaadje is gepland. Ik had toen ook niet zoveel heimwee. Daarna heb ik altijd graag veel willen reizen.

Ook heb ik een paar jaar in Amerika gestudeerd en gewoond en ben ik meteen na de middelbare school naar Barcelona gegaan om Spaans te leren. Het zit er eigenlijk altijd wel in.

In Nederland bouwde ik een carrière op en kwam ik toch een beetje in een zogeheten gouden kooi.

Ik kreeg een relatie en later ook kinderen. Bepaald stramien, maar de prikkel en het verlangen om te reizen is er altijd geweest ondanks dat ik heel huisje boompje beestje leefde met een hond, twee katten en twee paarden.”

Het volledige interview hoor je hier, in de podcast van Remote Business Club.

Voel je je geïnspireerd door dit interview “Ik werk en leef het grootste gedeelte van het jaar op een zeilboot” en ben je zelf op zoek naar een remote baan of opdracht?

Klik dan hier om een oproep te plaatsen.

Nieuwsgierig naar dit collegiale netwerk van inspirerende ondernemers?
Kijk dan op onze home pagina voor meer informatie.

Ciao! 

Deel dit bericht