Hier aan de kust, de Zeeuwse kust……

Daar heb ik 3 jaar geleden mijn hart aan verpand en ik voel me bevoorrecht dat ik op deze mooie plek mag wonen en werken.

Ik ben Laura van der Jagt en sinds kort lid bij de Remote Business Club.

Vrijheid en afwisseling heb ik altijd al belangrijk gevonden.

Vroeger als klein kind wilde ik Stewardess worden. Lekker reizen, avontuur, ook nog een beetje voor de passagiers zorgen natuurlijk maar die carrière is er nooit van gekomen.

Ik kreeg namelijk voor mijn 11e verjaardag een typemachine, zo’n hele ouderwetse waar je vingers lekker tussen de toetsen klem gingen zitten en toen ik goed met dit apparaat overweg kon, heb ik uiteindelijk voor een administratieve opleiding en bijbehorende kantoorbaan gekozen. Maar het opende nieuwe mogelijkheden zoals voor mezelf beginnen.

Zo gezegd, zo gedaan.

Ik ben getrouwd met een ondernemende man die zijn leven lang al transportondernemer wilde worden. Grote vrachtwagens met eigen naam erop en met de vlam in de pijp door heel Europa rijden. Dit was een leuk avontuur waardoor ik veel landen en bijzondere plekken heb kunnen zien.

Zo hebben we bijvoorbeeld met de vrachtwagen midden in Venetië gebivakkeerd (ja dat kon dus) en werden we in Zuid Frankrijk een keer door een burgemeester uitgenodigd om bij hem thuis te komen eten nadat hij en bijna alle mannen van het dorp hadden geholpen met het lossen van onze lading (omdat het pad onbegaanbaar bleek).  En zo kan ik  wel een boek schrijven over de bijzondere ervaringen die we hebben beleefd. Ik ging dus regelmatig mee en heb toen ook mijn groot rijbewijs gehaald zodat ik af en toe het stuur kon overnemen.

Tijdens het samenwerken in het transportbedrijf  heb ik ook mijn eerste eigen bedrijf opgestart.

Ik verhuurde mijzelf als freelance boekhouder aan andere bedrijven binnen de logistieke sector. Begonnen met Credit Control tot uiteindelijk hoofd financiële administratie. Heel bijzonder als je weet dat rekenen mijn slechtste vak op school was.

Ik kreeg zelfs zoveel lol in Finance dat ik Bedrijfseconomie ben gaan studeren maar dat vond ik na verloop van tijd toch iets te taai.

Na een tijd met al die cijfertjes te hebben gestoeid vond ik het wel tijd worden voor iets anders.

Ik ben communicatief en commercieel ingesteld en ik vind het fijn om allround bezig te zijn. Ik zag een advertentie in de krant voor intercedent bij een bekend uitzendbureau en dat leek me een erg leuk beroep. Zo is mijn loopbaan in Recruitment van start gegaan, weliswaar op iets latere leeftijd dan de meeste die hun loopbaan in recruitment beginnen en ik moest met die overstap natuurlijk ook behoorlijk op de maandelijkse inkomsten inleveren. Maar wat heb ik hier veel geleerd!

Al snel had ik in de gaten dat dit wel eens het pad kon zijn voor mijn verdere loopbaan maar dan wel met een eigen bureau. 12 jaar geleden heb ik Tobi Talent opgericht met als specialisatie werving & selectie voor office functies op mbo en hbo niveau binnen de sector Scheepvaart & Transport.


In de afgelopen 12 jaar heeft Tobi Talent veel mensen succesvol aan een nieuwe baan geholpen.

De onderneming heeft ook verschillende stadia doorlopen en op een gegeven moment kwam ik erachter dat het in dienst hebben van personeel met een kantoorpand  in Rotterdam mij niet de voldoening en vrijheid gaf zoals ik die als ondernemer voor ogen had. Daarom heb ik 2017 het roer omgegooid en ben ik zonder personeel volledig remote gaan werken.  Dat was toen voor mijn klanten en ook voor de kandidaten wel even wennen. Alles online en geen gesprekken meer op kantoor! Na Covid heeft niemand het hier meer over maar destijds was het nog wel een beetje ‘apart’.

Het is heerlijk om uiteindelijk toch die vrijheid te hebben gevonden zodat ik kan wonen en kan werken waar en wanneer ik wil.

3 jaar geleden hebben mijn man en ik de Randstad verruild voor de Zeeuwse kust en het voelt als iedere dag vakantie, zelfs met het Hollandse weer!

Ik ben blij dat ik het netwerk Remote Business Club heb gevonden, met gelijkgestemden en andere ondernemers contact onderhouden, ideeën uitwisselen, samenwerken en nieuwe dingen leren want “met elkaar staan we sterk”

Of zoals ze hier in Zeeland zeggen “Meê mekaore staen me sterk” 😉

Laura van der Jagt – Kooij


Nieuwsgierig naar Remote Business Club,
hét collegiale netwerk van inspirerende ondernemers?
Klik hier voor meer informatie.


Deel dit bericht